Spekülasyon ve beklentiler sonrası Bitcoin 35 bin doların üstünü gördü

Uzun süredir dalgalanan kripto piyasasında Bitcoin, haftanın ilk iki gününde etkileyici bir yükseliş yakaladı. Salı günü, Bitcoin %6 oranında değer kazanarak 35 bin doların üzerine çıkarak son 1.5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu %6’lık artış, pazartesi günü yaşadığı %10’luk artışı takip etti ve kripto piyasasında bir iyimserlik havası yarattı. Ancak aynı gün içinde Bitcoin, 35,198 doları gördükten sonra 34 bin doların altına geriledi.

Peki, bu yükselişin arkasındaki spekülasyon neye dayanıyor?

Bu spekülasyonun kaynağı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para birimi Bitcoin’e dayalı bir borsa yatırım fonunu (ETF) onaylamak üzere olması beklentisine dayanıyor. Öngörüler, Bitcoin ETF’nin, kriptoya önceki dönemlerde temkinli yaklaşan yatırımcılara hisse senedi piyasası aracılığıyla erişim sağlayabileceği ve sektöre yeni bir sermaye akışını başlatacağı yönünde. Saxo’nun baş yatırım sorumlusu Steen Jakobsen, “Herhangi bir varlığın değeri, temelde, onu kullanan insan sayısına bağlıdır. Bu nedenle ETF, büyük bir takipçi kitlesi oluşturup likiditeyi artırabilir.” şeklinde açıklamada bulunuyor.

Bu yıl şimdiye kadar iki katına çıkan ve son derece dalgalı olan Bitcoin, son olarak 34,282 dolarla %8,7’lik bir artış yaşadı. Ether adlı ikinci en büyük kripto para birimi ise %6,3’lük bir yükselişle ağustos ayından bu yana en yüksek seviye olan 1,816.60 dolara ulaştı.

Kripto ile ilişkilendirilen şirketler arasında Coinbase Global ve MicroStrategy gibi hisse senetleri, son saatlerde yükseliş gösterdi. Büyük bir yatırım firması olan BlackRock, Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasını bekleyen birkaç büyük ABD finans firmasından biri olarak öne çıkıyor. Özellikle BlackRock’un iShares ETF’sinin DTCC web sitesine eklenmesi, onayın yakın olduğu spekülasyonunu artırdı. Ancak geçen hafta BlackRock, ETF’sinin onaylandığına dair haberleri yalanladı.

Coinglass adlı kripto türev analiz sitesindeki veriler, son 24 saat içinde yoğun bir şekilde Bitcoin işlemleri gerçekleştiğini gösteriyor. Bu, kripto piyasasının hala hareketli olduğunu gösteriyor.

saulstonumc.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir