SOL Parti Hatay Milletvekili Adayı Aytekin Aydoğan’dan Kamulaştırma Kararına Tepki

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi ve Hatay Milletvekili Adayı Feray Aytekin Aydoğan, Hatay’da çıkan kamulaştırma kararına tepki göstererek, Antakya halkının fiili sürgününe neden olacağını belirtti.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi ve Hatay Milletvekili Adayı Feray Aytekin Aydoğan, “Hatay’da daha enkazlar kaldırılmadan ve en ufak bir artçıda yıkılma riski olan binalar varken çok hızlı bir şekilde Resmi Gazete’de Tarihi Çarşı ve Kurtuluş Caddesi’nde riskli alan kararı açıklandı. Bu karar aynı zamanda eş zamanlı kamulaştırma kararı anlamına gelmektedir. Bu, Antakya halkının fiili sürgünü Antakya’nın tarihine, geçmişine, kültürel mirasını ranta ve rantsal dönüşüme peşkeş çekilmesidir” dedi.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi ve Hatay Milletvekili Adayı Feray Aytekin Aydoğan, 5 Nisan’da Resmi Gazete’de Hatay’daki bazı bölgelerle ilgili kamulaştırma kararı çıkmasına tepki gösterdi. Aytekin Aydoğan, şöyle konuştu:

“Hatay’da daha enkazlar kaldırılmadan ve en ufak bir artçıda yıkılma riski olan binalar varken çok hızlı bir şekilde Resmi Gazete’de Tarihi Çarşı ve Kurtuluş Caddesi’nde riskli alan kararı açıklandı. Bu karar aynı zamanda eş zamanlı kamulaştırma kararı anlamına gelmektedir. Bu, Antakya halkının fiili sürgünü Antakya’nın tarihine, geçmişine, kültürel mirasını ranta ve rantsal dönüşüme peşkeş çekilmesidir. Bugün 100 Antakyalı ile bu karara karşı itiraz davamızı başlattık. Buradayız, gitmiyoruz. Hatay’ı terk etmiyoruz.”

Hatay Seçim Sonuçları Hatay Yerel Seçim Sonuçları 2019 Hatay Genel Seçim Sonuçları 2018 Kaynak: ANKA / Politika

Milletvekili Adayı Antakya Aydoğan Hatay Politika Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir