Angry Birds’ün geliştiricisi rekor rakama Sega’ya satılıyor

Bir zamanların en çok oynanan mobil oyunları arasında yer alan Angry Birds’ün arkasındaki şirket Rovio Entertainment, Japonya merkezli video oyun geliştiricisi Sega’ya 1 milyar dolara satılacağı bildirildi.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Sega, Angry Birds mobil oyun serisinin sahibi olan Rovio Entertainment’ı 1 milyar dolara satın almaya yakın olduğu bildiriliyor.

ANGRY BIRDS’ÜN HAKLARI SEGA’YA GEÇECEK

Japon oyun şirketi Sega, dünya genelinde büyük bir hayran kitlesi bulunan popüler mobil oyun Angry Birds2ü satın alma anlaşması için görüşmelerde bulunuyor. İddialara göre, Sega, oyun stüdyosu Rovio Entertainment’ın tüm hisselerini 1 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya varmak üzere.

Discord sunucumuza katılmak için buraya tıklayınız

Ancak, bu anlaşma hala resmi olarak tamamlanmamış ve her iki şirket de henüz bir açıklama yapmamıştır. Anlaşmanın tamamlanması halinde, Sega, Angry Birds markasının yönetimini devralacak ve oyun serisini kendi oyun portföyüne dahil edecektir.

Sega’nın Angry Birds’ü satın alma anlaşması, oyun endüstrisindeki büyük anlaşmalardan biri olarak görülmektedir. Sega’nın mobil oyunlardaki varlığını güçlendirmesine ve küresel oyun pazarında daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olabilir.

Yakupcan Aydemir Espor ve Oyun Editörü Haberler.com – Gamegar

Angry Birds SEGA Gamegar Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir